Tietoa meistä

Kristillistä kasvatusta Vihdissä

Kopun kristillinen koulu, KOKRIKO, toimii Vihdin kunnassa Hiidenrannassa, noin kaksi kilometriä Nummelan keskustasta. Koulu toimii yhteiskristilliseltä pohjalta Suomen Adventtikirkon ylläpitämänä. Koulu tarjoaa maksutonta kristillisiin perusarvoihin ja elämänkatsomukseen pohjautuvaa perusopetusta vuosiluokille 1-6.  Koulun yhteydessä toimii iltapäiväkerho kaikille koululaisille harrastuskerhoineen.

Koulu aloitti toimintansa vuonna 1966 Helsingissä. Se on topiminut Nummelassa 1992 lähtien. Se on tarkoitettu kaikkiin kirkkokuntiin kuuluville oppilaille. Koululla on vuonna 1997 saatu pysyvä toimilupa. Koulun oppilasmäärät ovat olleet jatkuvasti kasvussa. Kouluun otetaan aloittavien ryhmien oppilaita ennakkoilmoittautumisjärjestyksessä ja muiden luokkien vapaita oppilaspaikkoja voi tiedustella rehtorilta.

Lukuvuonna 2019-2020 koulussa opiskeli 43 oppilasta yhdysluokissa. Opetustyöstä huolehtivat rehtorin lisäksi kaksi päätoimista opettajaa ja koulunkäynnin ohjaaja. Keittiössä valmistetaan maittavaa kasvis-kalaruokaa ammattilaisen voimin. Koulussa huolehditaan oppilaan oppimisen ja koulunkäynnin tuesta tukiopetuksen, osa-aikaisen erityisopetuksen ja oppimisen ohjaajan avulla.

Koulussa opiskellaan valtakunnallisen opetussuunnitelman mukaisesti ja oppilaista huolehditaan opiskelu- ja oppilashuollon avulla. Koulun kristillisyys tulee eläväksi koulun arjen ja juhlan toimintakulttuurissa välittämisenä ja kristillisten arvojen kunnioittamisena. Koulu on mukana Kristillisten päiväkotien ja koulujen liitossa. Koulu tekee yhteistyötä kristillisten seurakuntien ja järjestöjen kanssa lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia edistäen.